Verre reizen

Ontsnap aan de drukte: Nusa Lembongan met kids

Nusa-Lembongan

Wij zijn net terug van een bezoek aan het prachtige Nusa Lembongan. Een klein eiland onder Bali. De boottocht naar Nusa toe was nogal onstuimig maar het is zó de moeite waard om een aantal dagen met je gezin op dit eiland door te brengen. Vanuit Sanur ben je ongeveer 30-40 minuten onderweg met een fastboat.

Nusa Lembongan is een tropisch eiland met een erg relaxte sfeer. Wij vonden het nog niet overdreven toeristisch en een stuk minder druk dan plaatsen zoals Sanur of Ubud, heerlijk ontsnappen aan die drukte dus! Je geniet hier van mooie witte stranden en een azuurblauwe zee.

Vanuit dit eiland maak je eenvoudig een uitstapje naar naastgelegen eilanden Nusa Penida en Nusa Ceningan. En op het eiland zelf kan je ook van alles doen, waaronder heerlijk relaxen! Als je richting Bali gaat is het bezoeken van deze 3 eilanden een MUST. Wij vonden het eigenlijk mooier dan veel andere plekken op Bali zelf waar we geweest zijn.

Praktische zaken

De faciliteiten op Nusa Lembongan zijn zeer goed. Je vindt er veel beachclubs en leuke restaurants, allemaal erg goed verzorgd. Echt grote supermarkten zijn er niet, dus voor zaken als luiers en medicijnen doe je er goed aan om dit mee te nemen voor je naar het eiland komt.

Betalen

Cash pinnen kan hier een uitdaging zijn, aangezien er slechts enkele geldautomaten zijn. Die geldautomaten zijn vaak leeg of geven maar relatief kleine bedragen uit bijvoorbeeld 1.000.000 IDR. Ook kan je niet overal terecht met je standaard bankpas, maar heb je een Visa of Mastercard nodig. Het is dus handig om voldoende cash mee te nemen voordat je naar Nusa Lembongan vertrekt. Bedrijven die tours en fastboats regelen en drivers kunnen namelijk of alleen cash aannemen of vragen een toeslag voor pinbetalingen, iets wat ze overal op Bali doen.

Vervoer op Nusa Lembongan met kinderen

Het verkeer is een stuk overzichtelijker dan op Bali. Er rijden alleen scooters, golfkarretjes en een soort van pick-up trucks. Onze accommodatie was hoog gelegen en wij durfden daar zelf niet met een golfkarretje te rijden over de steile toegangsweg. We hadden ook geen rijervaring met scooters, dus daarop rijden met kinderen leek ons niet zo handig. Wij hebben ons daarom laten vervoeren met pick-up trucks over het eiland. Wel zo veilig!

Een enkele rit naar een bestemming op Nusa Lembongan kost 100.000 IDR (7-8 euro). Zoek je een goede chauffeur? Wij zijn een aantal keer over het eiland vervoerd door Black Shark (Black Shark, tel +62 812-38537246). Overigens waren de andere pick-up drivers die we hebben gehad ook uitstekend.

Pick up truck Nusa Lembongan

Het huren van een golf-cart is vrij prijzig zo’n 700.000 IDR voor een dag, maar als je dicht bij de kust (vlak) zit in een accommodatie wel een goede optie om het eiland te verkennen met je gezin. Het huren van scooters is een stuk goedkoper.

Tip: Veel restaurants en beach clubs bieden overigens een gratis service aan om je op te halen en weg te brengen naar je accommodatie. Handig en goedkoop!

Bekijk ons overzicht van deze restaurants

Accommodaties op Nusa Lembongan met kinderen

Wij vinden het prettig om met zijn 4-en in 1 kamer of bungalow te verblijven aangezien onze kinderen heel jong zijn. Je hebt dan een wat beperkte keuze uit geschikte accomodaties.

Wij hebben veel accommodaties bekeken en Bukit Taman Cottages sprong eruit. Deze plek werd ook aanbevolen door kennissen van ons met kinderen. De accommodatie heeft een prachtig uitzicht over het eiland. In de verte kan je ook Mount Agung zien. Het geld helemaal waard!

Wij hadden een cottage met 2 huizen met ieder eigen badkamers, die verbonden waren door een tussendeur. Het was allemaal erg schoon en luxe. Er werd iedere ochtend een lekker ontbijt geserveerd wat ook aangepast kon worden aan de wensen van de kinderen. Vanuit een heerlijk groot zwembad (infinity pool) was het genieten met wederom dat fantastische uitzicht.

De eigenaresse is ontzettend hulpvaardig met het regelen van vervoer en tours. En ze was ook erg bezorgd om de veiligheid van de kinderen tijdens de tours, dus zij besteedde hier extra aandacht aan. Enig minpuntje is misschien dat de locatie hoog gelegen is in het midden van het eiland dus je moet wel overal vervoer heen regelen, maar daar krijg je wel heel veel rust en mooie uitzichten voor terug en zoals gezegd een taxi is ook niet heel duur.

Bukit taman cottages Nusa Lembongan

Lees ook ons andere artikel over gave dingen om te doen op Nusa Lembongan met kids.

Anouk
Anouk
Ik ben Anouk Roefs in het dagelijks leven freelance marketeer en product owner. Daarnaast beheer ik samen met mijn gezin dit blog Roefjes on Tour om onze ervaringen over reizen en uitstapjes met anderen te delen.
Roefjes on tour
Laat een reactie achter