Verre reizen

Onstuimig Nusa Penida, te doen met kinderen?

Kelingking-beach

De must-see die we meekregen voor onze trip naar Indonesië was Nusa Penida. Nusa Penida is een zus van naastgelegen Nusa Lembongan en Nusa Ceningan. Het is een ruig eiland, wat een stuk minder ontwikkeld is dan de andere twee Nusa’s, maar oh zo mooi.

Nusa Penida verkennen met kinderen

We konden online weinig info vinden over ervaringen van mensen die met kinderen naar Nusa Penida waren geweest. Dus wij dachten we gaan het gewoon proberen. De eigenaresse van onze accommodatie op Nusa Lembongan  heeft geregeld dat we een goede chauffeur kregen op Nusa Penida, want het was toch wel erg bumpy voor kinderen vond ze.  

De wegen op Nusa Penida zijn inderdaad slecht, maar er rijden in tegenstelling tot Nusa Lembongan wél auto’s op Nusa Penida. Met een fourwheeldrive, met lokale chauffeur, kun je dit eiland prima verkennen met kinderen. Onze kinderen hebben geen kik gegeven tijdens de autorit. Scooter rijden met kinderen lijkt mij hier niet zo verstandig. Er zitten veel gaten in de weg, de wegen zijn smal en hebben geen vangrails.

Met de boot vaar je in 10 minuten van Nusa Lembongan naar Nusa Penida over een rustige zee (een enkele reis is 50.000 IDR per persoon). Uiteraard zonder reddingsvesten. Vanuit de haven kan je vervolgens met de auto of scooter naar de mooie plekjes rijden.

Tip: Neem zelf wat te eten mee aangezien er niet zo veel restaurants zijn en het niveau van de restaurants lager is dan bijvoorbeeld op Nusa Lembongan.

Drankjes en een chipje kan je wel makkelijk krijgen in de haven of bijvoorbeeld bij Crystal Bay. Schone toiletten zijn wij niet tegengekomen, ook hierin is de standaard lager. Dus handig om zelf wat papier of doekjes bij te hebben voor de kleintjes.

Mooie plekjes op Nusa Penida

Je geniet van ruige natuur en mooie stranden op Nusa Penida. Het is echt een andere ervaring dan op Nusa Lembongan of Nusa Ceningan.

Tip: ga vooral vroeg op pad, want er zijn hier heel veel dagjesmensen (Insta-toeristen).

Je rijdt op een gegeven moment in colonne achter elkaar aan met de auto’s en moet dan op elkaar wachten om te passeren. Wij hadden een vroege boot en onze chauffeur al klaar staan, dat is een aanrader.

Kelingking Beach (T-Rex)

Je hebt hier een prachtig uitzicht op de dinosaurus-vormige rots. Zie jij hem ook (foto bovenaan dit artikel)?? Azuurblauw water en een wit strand, een aanrader! Het is even zoeken en wachten om een foto te nemen aangezien iedereen hier de perfecte Insta-pic wil maken. Ons overigens een raadsel hoe mensen er zo perfect uit kunnen zien. Wij hadden toch wel wat zweetdruppeltjes op ons lijf ….

Je kan ook afdalen naar het strand (Kelingking beach), daar is het een stuk minder druk. Ik zou dat niet aanraden met kinderen, het is erg steil en de trap schijnt ook niet overal even goed te zijn.

Broken Beach

Broken Beach is een prachtig plaatje! Vanuit Angel’s Billabong wandel je hier gemakkelijk naar toe. Je kan hier rustig rondlopen om van meerdere kanten een foto te maken. Je doet een minuutje of 10 over dat rondje over deze natuurlijke brug. Je moet af en toe wel wachten op andere toeristen die een foto willen maken. Dus ook hier geldt kom vroeg.

Broken beach

Angel’s Billabong

De natuurlijke infinity pool Angels’ Billabong is fantastisch mooi. Er stonden echter wel bordjes en linten bij. Eerder kon je namelijk ook naar beneden afdalen om te zwemmen in de pool. Echter zijn er hierbij ongelukken gebeurd doordat toeristen werden meegetrokken in zee door hoge golven.

Angel's Billabong

Je wandelt hier makkelijk naar toe met je kids. Je moet kleine kids natuurlijk wel even aan de hand houden en wat opletten met het lopen op rotsen, maar het is goed te doen.

We hebben hier toevallig ook een aantal dolfijnen gespot die voorbij zwommen in zee, supercool.

Crystal Bay

Een leuk plekje om te zwemmen en snorkelen. Het uitzicht vanaf het strand is hier ook niet verkeerd! We hebben hier alle 3 gesnorkeld en net wat andere vissen gespot dan bij Nusa Lembongan. Je kan hier vanaf het strand gemakkelijk gaan snorkelen met je kinderen. Voor zo’n 40.000 IDR huur je een parasol en 2 zitzakken en kan je de hele dag relaxen.

Crystal Bay
Anouk
Anouk
Ik ben Anouk Roefs in het dagelijks leven freelance marketeer en product owner. Daarnaast beheer ik samen met mijn gezin dit blog Roefjes on Tour om onze ervaringen over reizen en uitstapjes met anderen te delen.
Roefjes on tour
Laat een reactie achter