Verre reizen

Nusa Ceningan: Met het gezin op de scooter

Nusa-ceningan

Nusa Ceningan is een klein tropisch eiland (kleiner dan Nusa Penida of Nusa Lembongan) met goede faciliteiten. Ook hier heb je prachtige natuur en uitzichten om van te genieten.

Nusa Ceningan verken je op een scooter of lopend. Er rijden alleen scooters dus de wegen zijn er lekker rustig. Wij zaten met 3 personen op een scooter. Driver, kind en mama of papa aangezien wij zelf geen scooter rijden. Het was even spannend maar prima te doen, de drivers waren erg behendig en loodsten ons naar de mooiste plekjes van het eiland.

Scooter op Nusa Ceningan

Je komt op Nusa Ceningan door vanuit Nusa Lembongan de Yellow bridge over te steken. Dat duurt nog geen minuut.

Mooie plekjes op Nusa Ceningan

Nusa Ceningan is een klein eiland dat je op je gemak in een dagje kan verkennen. Hieronder een overzicht van leuke plekjes die wij hebben bezocht.

Yellow Bridge

Deze bekende gele brug kan je niet missen als je naar Nusa Ceningan gaat, want met deze brug maak je de oversteek. Die brug is enkele jaren geleden ingestort, maar er is weer een nieuwe stevige versie. Je kan met een scooter, fiets of wandelend over de brug. Voor de brug kan je een scooter huren en op de terugweg kan je hier weer met een pick-up truck worden opgehaald om verder te reizen op Nusa Lembongan.

Yellow Bridge Nusa Ceningan

Blue Lagoon

De Blue Lagoon is een prachtige plek met een azuurblauwe zee. Hier is het totaal niet druk, alle tijd om rustig een foto te maken. Heerlijk als je de Insta-drukte van Nusa Penida gewend bent.

Blue lagoon Nusa Ceningan

Old Tree

Old Tree is een fantastisch uitzichtpunt over de zee en kliffen op Nusa Ceningan waar het water tegenaan splasht. Hier schiet je weer wat mooie plaatjes.

Old Tree Nusa Ceningan

Park Cave

Park Cave is een hidden gem, tip van onze drivers! Dit is een leuke bar (met net toilet) met gastvrije bediening, waar je fijne uitzichten hebt op de zee en Nusa Penida. Je vindt hier verschillende speciale plekjes die gemaakt zijn om een gave foto te maken. Er staat ook een schommel, dat vonden de kinderen erg leuk.

Toegang krijg je in ruil voor een drankje. Een erg relaxte plek om een tijdje lekker te zitten. Met kids kan je iets minder relaxen want die moet je toch wel even in de gaten houden omdat ze overal op klauteren en het natuurlijk niet uberveilig is ingericht.

Schijnbaar is er ook een grot te bezichtigen maar daar zijn wij niet geweest.

Park Cave Nusa Ceningan

Sunday Beach

Dit is een strandje tegenover Nusa Ceningan waar je  kunt genieten van een fantastisch uitzicht op het eiland. Je ziet hier vooral koraal op het strand, helaas voor de kinderen weinig schelpen.

Aan de overkant van Sunday Beach vind je een klein waterparkje met wat glijbanen: het Sunday Beach Water Park. Je kan hier ook een paddle board huren of een kano. Een leuke afwisseling van dingen bezichtigen en aan het strand liggen.

Anouk
Anouk
Ik ben Anouk Roefs in het dagelijks leven freelance marketeer en product owner. Daarnaast beheer ik samen met mijn gezin dit blog Roefjes on Tour om onze ervaringen over reizen en uitstapjes met anderen te delen.
Roefjes on tour
Laat een reactie achter