Verre reizen

Gave dingen om te doen met kids op Nusa Lembongan

snorkeltrip-nusa-lembongan

Tijdens je verblijf op Nusa Lembongan zijn er genoeg gave dingen om te doen ook met kleinere kinderen. Wij zijn 4 nachten op Nusa Lembongan verbleven en hadden er achteraf nog wel iets langer willen blijven ;-). In dit artikel hebben we een aantal leuke activiteiten op een rijtje gezet voor je.

1. Een snorkeltrip

Op Nusa Lembongan kan je fantastisch snorkelen met kinderen. Wij hebben een snorkeltrip naar het koraal gedaan vanuit Mangrove Stop Lembongan. We waren overigens in de veronderstelling dat we vanaf het strand gratis konden gaan snorkelen op dit eiland, maar dit koraal lag te ver in de zee voor ons om vanaf het strand te benaderen. De boottocht kostte 400.000 IDR (ongeveer 24-32 euro) voor ons 4tjes waarbij we met 3 personen afwisselend hebben gesnorkeld, dat duurde ongeveer een uur. Voor de 3 snorkelaars was er een reddingsvest voor de jongste niet (in Indonesië hebben we nu al geleerd zijn de veiligheidsstandaarden wel ietsie anders dan bij ons).

We hadden ons eigen snorkelmasker bij en kregen flippers. De Mangrove stop had natuurlijk ook reguliere snorkels waar gebruik van gemaakt kon worden. En zo zijn er verschillende zaakjes waar je een snorkeltrip kan boeken, deze werd ons toevallig aanbevolen door onze accommodatie.

Boven het koraal zie je de meest prachtige vissen. Je kan hier onder andere Nemo, de anemoonvis, zien. Het is erg ondiep zo boven het koraal en de zee is hier vrij kalm, dus onze dochter van 5 kon met een reddingsvest prima mee om samen te snorkelen. En met de snorkelmaskers kan je ook eenvoudig onderwater met elkaar praten helemaal makkelijk.

Met manta’s snorkelen is ook mogelijk bij Nusa Penida, dat was voor ons met kleine kids helaas geen optie doordat de zee hier ruiger is en de plek ook verder op zee is. Maar dat lijkt me ook een hele bijzondere ervaring. Andere reizigers die ook bij Bukit Taman Cottages verbleven hadden deze bijzondere wezens wel gespot.

2. Ga naar een van de kleine waterparken

Toevallig zijn we op 2 waterparkjes gestuit in Nusa Lembongan waar je kids lekker van een glijbaan afkunnen en een duik in het zwembad kunnen nemen.

Onai Music Bar & Grill

Dit is een restaurant aan Mangrove street wat in juli 2019 een zwembad met kindergedeelte heeft geopend. Het heeft een 3-tal glijbanen, zwembad en een grote emmer die zich vult en naar verloop van tijd op de kids omvalt. Het zit tegenover het strand. Wij hebben 100.000 IDR voor beide meiden betaald,  1 dag voor de officiële opening, dus echt de eerste bezoekers :-). Maar de officiële prijs zal wel vergelijkbaar zijn. Je kan hier in de avond ook lekker een hapje eten. En ze hebben ook een gratis pick-up en drop off service dus je wordt lekker thuisgebracht na een lunch of diner.

Onai Waterpark Nusa Lembongan

Sunday Beach Water Park

We hebben hier zelf alleen een hapje gegeten en op het strand gezeten, met een eindeloos uitzicht op Nusa Ceningan. En uiteraard met een leuke schommel! Maar er is dus ook een tegenovergelegen waterpark waar je een aantal aardige glijbanen hebt. Toegang kost 90.000 IDR voor een volwassene en 45.000 IDR voor een kind jonger dan 10 jaar.  Je kan hier ook op een paddle board staan of kajakken in zee. Dit park heeft ook een gratis pick-up en drop off service naar je accommodatie.

3. Bekijk de opspattende golven bij Devil’s tear

Bij Dream Beach en Devil’s tear kan je genieten van het opspattende water tegen de rotsen. Het water slaat hard tegen de kliffen en kan je zomaar meetrekken de zee in. Veel toeristen gaan best dicht op de rand van de rotsen maar dat is dus serieus gevaarlijk! De ruige hoge golven die op de rotsen spatten bieden een mooi schouwspel waar je uren naar kan kijken. Het is er vrij druk met (insta)toeristen dus het is wel even wachten om een mooie foto te nemen zonder drommen toeristen erop. Vroeg in de ochtend komen is een aanrader om toeristen te ontwijken alleen mis je dan wel een mooie zonsondergang!

Devil's tear

4. Relax bij een van de beachclubs

Op Nusa Lembongan vind je diverse beachclubs waar je lekker kan genieten van een uitzicht op zee. Vanaf je ligbed of zitzak drink je een cocktail terwijl het zand tussen je tenen knispert. Ben je meer van het zwembad dan de zee, dan neem je een duik in het bijbehorende zwembad.

Bij het Hai Beach Resort is er een heerlijk groot zwembad en heb je een mooie zonsondergang terwijl je uitkijkt op zee en de visserbootjes die er voor de kust liggen. Het ligt aan Mushroom beach waar de kids lekker op het strand kunnen spelen en je een duik in zee kunt nemen.

Hai Beach resort

De Sandy bay beach club (op loopafstand van Devil’s tear) deed erg decadent aan maar was prima te betalen. Hier kijk je vanaf je ligbedje uren kijken naar het schouwspel van de woeste zee die tegen de kliffen op buldert. Voor de kids is er een lekker zwembad, want zwemmen in zee gaat hier niet.

Sandy bay

Beide beachclubs hebben uiteraard een gratis pick-up en drop off service.

5. Ga schommelen op het strand

Ook op Nusa Lembongan vind je een vele schommels. Zo heb je een leuke hartjesvorm schommel bij Kimantri Beach Club. En heb je op Sunday Beach een schommel op het strand met een uitzicht op het mooie Nusa Ceningan.

Schommelen Nusa Lembongan

6. Maak een uitstapje naar Nusa Penida

Je bent vanuit Nusa Lembongan in 15 minuten met een bootje op Nusa Penida. Vanuit daar kan je met een auto met chauffeur of een scooter op pad om dit ruige eiland te verkennen. Het heeft een stuk minder luxe faciliteiten dan Nusa Lembongan maar je ziet hier adembenemende plaatjes. Een uitgebreide blog over dit eiland volgt nog.

7. Toer rond op de scooter op Nusa Ceningan

Via de Yellow bridge steek je wandelend of per scooter over van Nusa Lembongan naar Nusa Ceningan. In een dagje verken je dit naastgelegen relaxte en leuke eiland. Wij hebben dit eiland met een scooter driver verkend er zijn namelijk geen auto’s. Wij zaten dus met 2 volwassenen en 1 kind op een scooter maar dat was prima te doen. De faciliteiten zijn hier overigens veel beter dan op Nusa Penida. Een uitgebreide blog over dit eiland volgt nog.

Anouk
Anouk
Ik ben Anouk Roefs in het dagelijks leven freelance marketeer en product owner. Daarnaast beheer ik samen met mijn gezin dit blog Roefjes on Tour om onze ervaringen over reizen en uitstapjes met anderen te delen.
Roefjes on tour
Laat een reactie achter