Uitstapjes

Weekendje Attractiepark Slagharen

slagharen

In maart 2018 zijn we met de hele familie een weekendje naar Attractie- en Vakantiepark Slagharen geweest. Eind jaren 80 was dit voor ons gezin vaste prik voor de herfstvakantie. Sinds die tijd is er wel wat veranderd ;-). Grappig dat een terugblik naar die tijd nu ook in de TV-commercials van Slagharen terugkomt.

Het vakantiepark

De huisjes in vakantiepark Slagharen zijn sinds de jaren 80 gelukkig wel van een update voorzien en er zijn heel veel nieuwe soorten accommodaties bij gekomen. Wij verbleven in de Raccoon Lodge. Dit zijn redelijk nieuwe huisjes van alle gemakken voorzien. Voor de kinderen is er een bedstee, dat vonden onze meiden erg leuk. Daarnaast zijn er nog 2 bedden. Er is plek voor maximaal 6 volwassenen. Je kan ook kiezen voor andere huisjes, stacaravans, een wigwam tent of campingplaatsen.

We zijn een aantal keer in het Waterpark Aqua Mexicana geweest. Dit kan je onbeperkt bezoeken als je een huisje huurt. Een prachtig zwembad met veel glijbanen en een groot bubbelgedeelte. De buitenfaciliteiten hebben wij in maart niet kunnen gebruiken maar dat zag er ook erg leuk uit. Je kan je hier uitstekend een paar uur vermaken.

Er werden ook familieavonden georganiseerd voor degenen die verblijven in het park, waarbij de kids met Randy en Rosy (de karakters van het park) kunnen dansen in de disco. Ook worden er nog steeds bingo’s georganiseerd. Dat was bij ons vroeger vaste prik Bingo in het Ponypark. Wij hebben zelf de hedendaagse versie nog niet bezocht ;-).

Het attractiepark

Een aantal van de attracties uit de jaren 80 vindt je nog steeds terug in het park. Denk aan de zweefmolen Apollo of de draaimolen met paarden Gallopers. Er zijn voor alle leeftijden leuke attracties te vinden in het park en ook is er een speeltuintje. Daarnaast zijn er diverse shows en is een meet en greet mogelijk met Randy en Rosie!

Attractie naast speeltuin Slagharen
Attracties voor de kleinsten naast de speeltuin

Onze kinderen hebben zich hier prima vermaakt en gaan graag nog een keer terug. Wij vinden het ook een echte aanrader voor gezinnen met kids van alle leeftijden!

Onze kids vinden het wel jammer dat er geen echte pony’s meer in het park zijn. Die vind je overigens nog wel in het park PonyparkCity waar je je eigen pony kunt verzorgen en berijden.

Kosten overnachten Slagharen

De huisjes zijn niet heel goedkoop, voor 2 nachten ben je al gauw 300 euro of meer kwijt. Maar je hebt dan wel 3 dagen toegang tot het attractiepark en het zwembad. De prijs kwaliteitsverhouding is daarmee prima. Je krijgt veel waar voor je geld. Op vakantieveilingen vind je overigens regelmatig leuke aanbiedingen, dus goed in de gaten houden!

Toegang tot alleen het attractiepark kost ongeveer tussen de 15 en 25 euro, afhankelijk van welke dag je gaat en hoe ver van tevoren je boekt. Kinderen tot en met 3 jaar hebben gratis toegang.

Anouk
Anouk
Ik ben Anouk Roefs in het dagelijks leven freelance marketeer en product owner. Daarnaast beheer ik samen met mijn gezin dit blog Roefjes on Tour om onze ervaringen over reizen en uitstapjes met anderen te delen.
Roefjes on tour
Laat een reactie achter