Uitstapjes

Plopsaland de Panne

Plopsa-de-panne

Een echte aanrader onder de pretparken is Plopsaland de Panne. De wereld van K3, Kabouter Plop, Mega Mindy, Prinsessia etc. Het is supermooi aangekleed en netjes verzorgd. Wij zijn er in 2017 en in 2018 nog een keer geweest, omdat we zo enthousiast zijn.

Het park is geschikt voor kinderen van alle leeftijden. We zagen er ook veel tieners rondlopen die daar voor de attracties naar toe komen. Dus ook voor die groep een prima park. Er zijn voldoende tentjes om lekker wat te eten in het park. De ijsjes van Studio 100 zijn wel wat duur haha, voor een Ijsboerke ijsje van K3 betaal je al gauw een eurootje of 3-4.

De meeste attracties bevinden zich buiten. Maar mocht je even wat minder weer hebben, dan kan je terecht in Mayaland. Dat is indoor en daarin bevinden zich ook wat attracties. . Het overgrote deel van de attracties in het park zijn toegankelijk voor kleine kinderen en er is ook een leuke Plop Speeltuin. Genoeg om je een hele dag lekker te vermaken.

Natuurlijk is er dagelijks een parade waar de bekende figuren van Studio 100 in meelopen. Hier kan je rustig naar kijken over de hele route. En je kan een aantal shows bezoeken, het aanbod is afhankelijk van de dag van je bezoek.

Parade Plopsa de Panne

Kosten Plopsa de Panne

Kinderen kleiner dan 85 cm bezoeken het park gratis, Kinderen tussen 85 en 99 cm betalen 12,50 euro en personen langer dan 1 meter betalen 36,99 euro. Het is niet goedkoop maar je krijgt er ruim voldoende kwaliteit voor terug.

Verblijf voor je weekend

Plopsaland de Panne is wat ver weg om heen en weer te rijden (2-3 uur rijden enkele reis), dus een overnachting boeken is wel handig.

Wij zijn 2 keer verbleven in Sunparks in Oostduinkerke, dat ligt op een kwartiertje rijden van Plopsa. En het is lekker dicht bij zee. Verder heeft het een overdekt tropisch zwemparadijs met diverse glijbanen en een leuk kinderbad.

Zwembd sunparks

De huisjes zijn ietwat gedateerd maar de prijs is dan ook in verhouding. Sunparks heeft regelmatig leuke aanbiedingen.

Alternatief op komst: Plopsa Hotel

Er wordt gebouwd aan een hotel dat direct grenst aan het park, dat zou in 2020 klaar moeten zijn. Het hotel gaat plaats bieden aan zo’n 500 gasten. Daarnaast zou er in 2022 een vakantiepark geopend moeten worden waar je in vakantiehuisjes kan verblijven. Wij houden het in de gaten, de thema kamers in het hotel zien er erg leuk uit!

Anouk
Anouk
Ik ben Anouk Roefs in het dagelijks leven freelance marketeer en product owner. Daarnaast beheer ik samen met mijn gezin dit blog Roefjes on Tour om onze ervaringen over reizen en uitstapjes met anderen te delen.
Roefjes on tour
Laat een reactie achter