EuropaGeen categorie

De rust van Denemarken in Vaeggerløse?

Strand-vaeggerløse

Wij zijn onlangs in april een lang weekend naar Denemarken geweest waar we verbleven in het plaatsje Vaeggerløse. Dat ligt op het eiland Falster. Het was er zo stil dat we in de tuin van ons vakantiehuis het geluid van de zee op 500 meter afstand konden horen. Wat een rust!

Ook de rit naar het vakantiehuis toe kenmerkte zich door de rust op de wegen en de uitgestrekte velden, in tegenstelling tot de drukte en files in Duitsland voor de overtocht naar Denemarken.

In het hoogseizoen zou het hier stukken drukker moeten zijn met 10 duizenden toeristen maar daar was nu nog niets van te merken.

Een rustige fietstocht naar Gedser

Wij hadden bedacht om een aantal fietsen te huren en met de kids achterop te gaan fietsen naar het zuidelijkste puntje van Denemarken, Gedser. De fietstocht zou enkele reis ongeveer 14 km zijn. Vanuit de supermarkt, welke ook de fietsverhuur regelde, fietsen we gestaag naar het zuiden. Je kan overigens op meerdere plekken in Marielyst en omgeving fietsen huren.

Onze route bestond alleen niet uit geasfalteerde wegen. We gingen dwars door het bos over zandpaden met stenen en wortels. Die route was best geschikt voor mountainbikes, maar niet voor de modellen die wij hadden met schattige fietsmandjes. We moesten onze fietsen om 16 uur terugbrengen, dat was nog best wel aanpoten. Dus wel even opletten voordat je zomaar een fietsroute pakt in deze regio!

Uiteindelijk kwamen we aan bij het zuidelijkste puntje. Wat een deceptie, naast het mooie uitzicht was er werkelijk niets te beleven. De locatie was gesloten en er was 1 hele vieze WC. Pas op de terugweg kwamen we ergens een tentje tegen waar we wat konden drinken. Dus een tip neem je eigen broodjes en drankjes mee als je op pad gaat want het is hier overal erg rustig. Maar misschien is er in het hoogseizoen wel wat meer aanbod qua horeca.

Gedser Denemarken

Wel mooi tijdens deze fietstocht was onze ontmoeting met wilde paarden in het bos. Ook hebben we hazen en herten in het wild gezien en geniet je overal van rust en weidse uitzichten.

Leuke plekjes om te gaan eten met kinderen

In het centrum van, het naast Vaeggerløse gelegen, Marielyst vind je vele restaurants. Wij hebben er gegeten bij Larsen Plads een soort van selfservice restaurant. Je haalt je drankjes bij de bar en bestelt daar ook. Je krijgt een buzzer mee en dan kan je je eten ophalen zodra het gereed is. Klinkt een beetje als een fastfood restaurant maar het heeft wel iets meer sfeer dan een Mac of Burger King….Leuk is dat er een speelhoek is voor de kinderen.

Een ander leuk restaurant in de buurt om met kinderen te gaan eten is Kjørups Kro. Je kan hier heerlijk buiten op het terras zitten bij het restaurant of de naastgelegen snackbar/ijsjeszaak. Er is een speeltuin naast het terras. Dus de kinderen spelen terwijl je relaxed wacht op het eten. En na het eten kan je bij de naastgelegen ijszaak terecht voor een ruime keus aan ijs. Ideaal dus!

Speeltuin bij restaurant vaeggerlose
Anouk
Anouk
Ik ben Anouk Roefs in het dagelijks leven freelance marketeer en product owner. Daarnaast beheer ik samen met mijn gezin dit blog Roefjes on Tour om onze ervaringen over reizen en uitstapjes met anderen te delen.
Roefjes on tour
Laat een reactie achter