EuropaWintersport

Wintersport kids in het mondaine Lech

wintersport-kids-lech

In december 2015 zijn we met onze dochter van 2 in Lech op Wintersport geweest. We wilden toen vroeg in het seizoen weg dus zochten een sneeuwzekere wintersportlocatie met mogelijkheden voor kinderopvang. Dan denk je Lech is dat niet wat te mondain voor ons als “gewoon” gezinnetje? Maar het is ons toch heel goed bevallen.

Skischool & kinderopvang voor een 2-jarige

We hebben speciaal gezocht naar een skischool die een sneeuw speelclubje aanbood voor onze 2-jarige dochter. In veel gebieden is het pas vanaf 3 jaar mogelijk, dus het was even puzzelen. In Oberlech en Zürs hebben we Spielkinder gevonden bij de Kinderclub Lech. De kinderen gaan daarbij lekker buiten in de sneeuw spelen en maken rondjes met een sneeuwcarrousel. De rest van de tijd spelen ze binnen in de crèche.

De opvang was wel wat prijzig wij waren destijds ongeveer 50 euro kwijt voor een halve dag opvang. Er waren wel 2 begeleiders aanwezig voor een groepje van ongeveer 8 kinderen, dus de hoeveelheid begeleiding was prima. De begeleiding was Engelstalig, wellicht dat er in het hoogseizoen wel Nederlands sprekende begeleiders zijn dat weet ik niet. Onze dochter kon het goed vinden met de begeleiders en onze ervaring is dat op deze leeftijd het spreken van dezelfde taal nog niet zo essentieel is.

Voor kinderen van 3 jaar en ouder is er bij deze skischool overigens een ander programma waarin ze ook al starten met de eerste ski-lessen. Lech is daarmee een prima optie om de allerkleinsten mee te nemen op je wintersportvakantie én zelf ook wat te kunnen skiën.

Het skigebied Lech

Wij vonden het skigebied erg mooi. Het was erg bosrijk en had best brede pistes. Het gebied Warth-Schröcken was destijds al aan Lech verbonden. En nu is daar in 2016 St. Anton bijgekomen. Je hebt er ruim 300 kilometer aan piste in verschillende gradaties, dus een prima gebied voor zowel kinderen als volwassenen. Als je je kind moet ophalen midden op de dag uit de opvang dan moet je wel even opletten dat je niet te ver weggaat en goed weet waar je bent in het gebied, zodat je op tijd weer terug kan zijn (uit eigen ervaring helaas)!

Luxe is het gebied zeker wel. Je ziet mensen met koffers in de gondel omhoog gaan voor een verblijf op de berg. Op de berg is er een ondergronds gangenstelsel waar vakantiegangers en hun bagage naar hun verblijf worden vervoerd.

Accommodatie & kosten

Het grote nadeel van Lech zijn toch wel de prijzen die horen bij de luxe ervaring!! Eten en drinken aan de piste en in het dorp was erg kostbaar. Als je echter naar Warth of Schröcken skiet en daar luncht, dan is dat stukken betaalbaarder. Of een eigen broodje meeneemt voor onderweg natuurlijk!

Wij hadden het appartement Holiday geboekt dat was destijds 120 euro per dag in het laagseizoen, maar nu is de prijs wat gestegen naar 140 euro (2018/2019). De prijs valt dus wel mee in het laagseizoen. Het was een mooi appartement, maar was voor ons niet ideaal gelegen. Wij moesten best een eindje lopen met de slee om onze dochter te halen en brengen naar de Ski kinder opvang. Je kan naar dit appartement skiën maar dat ging bij ons met een jonge dochter natuurlijk niet. Dichter bij de lift is dus wat makkelijker met kleine kids maar daar hangt vaak ook weer een ander prijskaartje aan vast.

Alternatieve bestemming voor wintersport met kinderen?

Al met al waren wij best tevreden over de bestemming Lech voor de wintersport met een 2-jarig kind. We zijn ook in andere plekken in Oostenrijk geweest met kleine kinderen, mocht je nog meer willen vergelijken. Lees ook onze blog over Flachau en Königsleiten.

Anouk
Anouk
Ik ben Anouk Roefs in het dagelijks leven freelance marketeer en product owner. Daarnaast beheer ik samen met mijn gezin dit blog Roefjes on Tour om onze ervaringen over reizen en uitstapjes met anderen te delen.
Roefjes on tour
Laat een reactie achter