Wintersport

Wintersport met kinderen in Königsleiten

Koningsleiten-kinderskiles

In december 2018 zijn we met onze dochters van 2 en 5 op wintersport geweest naar Königsleiten. Het is altijd even puzzelen om een goede wintersportbestemming te vinden met kleine kinderen. Is er kinderopvang voor in dit geval een 2-jarige, zijn er Nederlandse skileraren en zijn er mooie familie afdalingen?

We hebben erg genoten van onze skivakantie in dit mooie gebied, ondanks de hevige sneeuwval (meters hoog).

Kinderopvang Königsleiten

Wanneer je kinderen jonger dan 4 zijn kunnen ze in Königsleiten nog niet op skiles, dus heb je opvang nodig als je zelf ook wilt skiën. Niet alle ski-gebieden hebben kinderopvang en in sommigen gebieden vangen ze alleen zindelijke kinderen op. Wij hebben voor deze vakantie dus speciaal gezocht naar een wintersportgebied met opvangmogelijkheden voor een 2-jarige.

In Das Alpenwelt Resort in Königsleiten vind je het Bären camp waar ze kinderen vanaf 6 maanden opvangen (ook voor gasten van andere accomodaties). De opvang bevindt zich naast de gondel dus de ligging is ideaal. Wij betaalden hier 220 euro voor 6 dagen opvang. Wat krijg je daarvoor:

  • Opvang tussen 09.00 en 17.00 uur
  • Oppas in de avonduren op oudejaarsavond
  • Een warme maaltijd tussen de middag
  • Gehele dag ranja of water
  • Iedere dag een activiteitenprogramma
  • Bij goed weer wordt er ook buiten in de sneeuw gespeeld
  • Duits sprekende begeleidsters (geen probleem voor onze dochter van 2,5)

Je kan natuurlijk ook een compleet pakket van overnachten, diner, ontbijt en kinderopvang boeken in Das Alpenwelt Resort waar ze ook een lekker zwembad en dergelijke hebben. Daar zit natuurlijk wel een ander kostenplaatje aan, denk voor de kerstvakantie toch wel richting de 5000 euro voor je gezin van 4.

Let op dat je een reservering maakt voor deze kinderopvang, zodat je niet voor verassingen komt te staan!

Skischolen

In Königsleiten vind je 2 skischolen Skischule Königsleiten (Obermosers) en Skischule Unterwurzacher. Beide skischolen hebben Nederlandstalige leraren en bieden vergelijkbare prijzen en faciliteiten voor de kinderen. Eén klein verschil is de lunchpauze die is bij Unterwurzacher 1 uur en bij Obermosers 1,5 uur. Wij hebben voor onze dochter gekozen voor de skischool die les gaf op de oefenweide naast ons appartement, dat was Skischule Königsleiten (Obermosers).

Wij waren redelijk tevreden over de les. De kinderen konden door het slechte weer niet met de gondel de berg op, dus ze bleven de hele week op de oefenweide en hebben geen ervaring op kunnen doen op een echte piste, dat vonden we wel jammer maar veiligheid gaat voor!

De skischool organiseert ook leuke activiteiten na het skiën. Er is op woensdag een kinderdisco. En 1 keer per week doen zij een fakkeltocht waarbij leraren en leerlingen gezamenlijk in het donker naar beneden skiën heel mooi om te zien. Aan het einde van de lesweek wordt er een wedstrijd georganiseerd (SkiRennen) voor alle kinderen, erg leuk. En is er een speciaal momentje in een bar waarbij alle kinderen hun medaille en certificaat krijgen uitgereikt.

Skigebied

Königsleiten hoort bij het skigebied Zillertal Arena. Vanuit Königsleiten kan je alleen via een blauw paadje met je kinderen op bredere blauwe pistes terecht komen. Tijdens onze vakanties was er veel wind en sneeuw, dus was het helaas niet te doen om met kinderen op die pistes te komen. Dat vind ik met jongere kinderen/beginners dus iets minder handig aan de plaats Königsleiten.

In het Zillertal Arena vind je ook het plaatsje Krimml dat vond ik zelf echt een aanrader voor families! Heerlijke blauwe familie pistes naast elkaar, waar je gezellig met elkaar kunt afdalen. In het dorp Krimml is ook een skischool dus misschien iets voor volgende keer.

Accommodaties & restaurants

In Königsleiten vind je een aantal hotel-restaurants waar je terecht kunt voor een lekkere Oostenrijkse maaltijd, pizza’s etc. Overal hebben ze wel een kinderkaart. Wij hebben in het hoogseizoen gemerkt dat het in de avond nog wel lastig was om ergens een tafel te krijgen. Dus het is wel handig om een tafeltje te reserveren.

Wij verbleven in Appartement Voithofer. Een eenvoudig, schoon appartement op een perfecte locatie met 2 slaapkamers. Het appartement ligt naast de de oefenpiste en op een paar minuten lopen van de gondel. Natuurlijk is er een broodjesservice zodat je iedere dag lekker verse broodjes hebt. Ook de prijs was voor de kerstvakantie te overzien 1400 euro voor 7 nachten.

Naar een restaurant anders dan het Alpenwelt Resort was het wel even een stuk wandelen vanaf Appartement Voithofer. Dus je kan na je diner wel even een klimmetje terug verwachten ;-).

Anouk
Anouk
Ik ben Anouk Roefs in het dagelijks leven freelance marketeer en product owner. Daarnaast beheer ik samen met mijn gezin dit blog Roefjes on Tour om onze ervaringen over reizen en uitstapjes met anderen te delen.
Roefjes on tour
Laat een reactie achter