Wintersport

De all-inclusive wintersport in Flachau

Flachau-met-kinderen

In januari 2018 zijn we met onze 2 dochters van 1 en 4 op Wintersport geweest in Flachau. We konden toen nog lekker buiten de schoolvakanties om en hebben gebruik kunnen maken van de speciale Miniweek aanbieding in Flachau. Op deze wintersport hebben we ons volledig laten ontzorgen en gekozen voor een all-in concept.

Skischool Flachau

Onze dochter Sam, 4 jaar oud, heeft les gehad bij Skischule Flachau met de speciale mini aanbieding. In die week kunnen kinderen voordelig kennismaken met skiën. De skiles inclusief materiaal kostte voor de eerste 3 dagen 100 euro. Daarna betaalden we 27 euro per dag voor iedere extra dag skiles.

Er waren Nederlandse skileraren bij deze skischool die de kleine kinderen echt heel erg leuk begeleiden in het speciale kidsgedeelte. Aan het eind van de week was er natuurlijk een wedstrijd waarna iedereen een medaille uitgereikt kreeg. Tijdens de uitreiking in de kroeg ging mascotte Dino met de kids in polonaise door de zaal. Ook was er hier de mogelijkheid om een professionele foto te kopen van je kind tijdens de wedstrijd en met haar skiklasje. Wij waren erg tevreden over deze skischool.

Skigebied Flachau

Flachau behoort tot het skigebied Salzburger Sportwelt (ruim 230 km piste). Het gebied is ons goed bevallen er waren voldoende rode en blauwe pistes, dus ook beginnende skiers kunnen hier goed uit de voeten. Wij vonden de Dampfkessel onderaan de pistes een gezellige tent voor de lunch en aan het einde van de dag om een drankje met de kinderen te doen.

Hotel Felsenhof met kinderopvang

We verbleven in hotel Felsenhof in naastgelegen appartement Reiteck. Wij hadden ontbijt, middagsnack en diner inclusief. In het hotel kon onze jongste dochter van zondag tot en met vrijdag opgevangen worden van 08.30 tot 17.00. Ook was het 2 keer in de week mogelijk om gebruik te maken van de avondopvang zodat de ouders samen romantisch kunnen dineren ;-). Onze oudste dochter vond het echter niet zo leuk in de kidsclub omdat hier geen Nederlands werd gesproken, dus voor ons geen optie. In deze opvang werden dagelijks activiteiten georganiseerd en zijn lunch en drankjes inbegrepen.

Daarnaast bevatte ons arrangement een ritje met de arreslee, dat vonden de meiden ook erg leuk. En een wellness bon voor bijvoorbeeld een lekkere massage. Hotel Felsenhof heeft 2 zwembaden waaronder een speciaal kinderbad. En een lekkere wellness, genieten dus voor iedereen!

Met de skibus ben je zo bij de lift en de skischool. Echter die bus reed niet heel frequent, dus we zijn ook een aantal keer met de auto gegaan. Een paar minuten rijden en je staat bij de lift.

Wij betaalden zo’n 1700 euro voor deze week inclusief kinderopvang. De kosten voor de miniweek a 100 euro en skipassen voor de volwassenen komen daar nog bovenop. Dit hotel en überhaupt een all-in concept is echt een aanrader als je op wintersport wilt én nog een kleine baby hebt. Geen gedoe en gesleep met de kleintjes in de ochtend naar de opvang!

Anouk
Anouk
Ik ben Anouk Roefs in het dagelijks leven freelance marketeer en product owner. Daarnaast beheer ik samen met mijn gezin dit blog Roefjes on Tour om onze ervaringen over reizen en uitstapjes met anderen te delen.
Roefjes on tour
Laat een reactie achter