EuropaZonvakanties

Kindvriendelijk Tenerife

zwembad-tenerife

Wie een heerlijke zonbestemming zoekt met de kinderen kan in Tenerife een groot deel van het jaar terecht! Wij zijn zelf in september 2018 weer een keertje die kant op gevlogen met onze dochters van 2 en 4. De vliegtijd is slechts 4,5 uur.

Accommodatie

Wij hebben in Tenerife gekozen voor een accommodatie waar we in Gran Canaria ook zijn geweest. Dat is Parque Cristobal, gelegen in Playa de las Americas. De prijs-kwaliteitsverhouding is heel goed vandaar dat deze nog een keer in de herhaling is gegaan ;-).

Je kan er verblijven op basis van all-in, wij hebben gekozen voor logies. De accommodatie heeft 2 grote zwembaden en daarnaast 2 kinderbaden voor de allerkleinsten. Eén van de grotere zwembaden heeft ook een glijbaan die leuk is voor kids tot een jaar of acht/negen. Het zwembad lag vol met allerlei opblaasdieren, ballen, emmertjes etc. geweldig voor de kids. Voor de ouders was er massage aanwezig bij het zwembad, dat was ook heerlijk.

Je hebt er bungalows die van alle gemakken voorzien zijn en je kan kiezen voor een kidsbungalow met extra voorzieningen zoals een spelcomputer, aankleedtafel etc.

Er was entertainment voor zowel volwassenen als kinderen. In de avond was er altijd een kinderdisco waar een aantal keer per week Chachi de mascotte van Parque Cristobal bij was. Dat vonden de kids fantastisch!

Kindvriendelijke restaurants Tenerife

In Tenerife kan je op veel plekken goed terecht met je kids, de restaurants hebben kinderstoelen en speciale kindermenu’s. Wij hebben 2 restaurants gevonden aan zee die naast een speeltuin liggen. Dat is ideaal!! Terwijl je wacht op je eten zijn de kinderen lekker aan het spelen. En je geniet zelf van een heerlijk uitzicht op zee.

Dat zijn Deep Blue en naastgelegen Tony Roma’s (een keten). Wij waren zelf het meest gecharmeerd van het eten bij Deep Blue, waar in de avond vaak ook live entertainment was.

Eten bij Deep Blue

Leuke dingen om te doen met kinderen in Tenerife

In Tenerife kan je natuurlijk lekker naar het strand. Onze jongste had zich de eerste dag van de vakantie al bezeerd op een strand met allerlei rotsblokken en stenen, omdat ze een grote steen had vastgepakt en deze op haar teen liet vallen, au!! Ik zou dus wel een zandstrand aanbevelen zoals Playa el Camison of Playa de las Vistas met een lekker ruim zandgedeelte en ligbedjes.

Er is ook een heel groot waterpark, het Siam Park. Wij zijn daar met onze meiden nog niet naar toe geweest omdat het voor kinderen van 2 en 4 nog niet echt veel toegevoegde waarde heeft en het best prijzig is. De toegang tot het park kost voor een volwassene 37 euro per dag en 25 euro voor een kind vanaf 3. Het moet wel een geweldig mooi park zijn voor liefhebbers van glijbanen!

Er is ook een groot dierenpark op het eiland het Loro Parque. Ze hebben hier dolfijnen, orka’s, leeuwen, tijgers etc. De toegang voor dit park is ook 37 euro voor een dag voor een volwassene, en 25 euro voor een kind vanaf 6 jaar. Voor kinderen jonger dan 6 is de toegang gratis. Een leuke afwisseling van het zwembad of strand.

Anouk
Anouk
Ik ben Anouk Roefs in het dagelijks leven freelance marketeer en product owner. Daarnaast beheer ik samen met mijn gezin dit blog Roefjes on Tour om onze ervaringen over reizen en uitstapjes met anderen te delen.
Roefjes on tour
Laat een reactie achter