EuropaZonvakanties

Gran Canaria ideaal met kinderen

gran-canaria-pool

In september 2017 zijn we met onze kinderen van 1 en 4 in Gran Canaria geweest. Wij zijn al een keer of 3 op het eiland geweest en het is een hele makkelijke bestemming om met kinderen naar toe te reizen vanwege de korte vliegtijd van 4,5 uur. Buiten dat worden kinderen altijd heel vriendelijk ontvangen op de Canarische Eilanden!

Gran Canaria is hét eiland van de groep Canarische Eilandden wat het hele jaar door lekker warm is. Het waait er een stuk minder dan op bijvoorbeeld Lanzarote. Wij hebben wel ervaren dat het wat later in het jaar in de ochtend nog wel wat fris kan zijn om te zwemmen met de kleintjes. Voor de herfstvakantie is Gran Canaria wel een optie maar let dus op die ochtenden. Kijk bij het boeken altijd even of je accommodatie een zwembad heeft wat verwarmd kan worden in de winter wel zo lekker voor jezelf en de kleintjes.

En onze voorkeur heeft ook een appartement of bungalow met 2 slaapkamers en airco. We hebben afgelopen jaar een poging gedaan in een huisje met een ventilator maar zijn toch geswitcht naar airco vanwege de warmte ;-).

Accommodaties

In Gran Canaria heb je veel laagbouw, leuke bungalows. Wij zijn in 2 accommodaties geweest met de kinderen.

HD Parque Cristobal

In 2017 waren we in HD Parque Cristobal .We hebben dit los van de tickets geboekt en dat was heel interessant qua prijs.

De bungalows zijn van alle gemakken voorzien en hebben 2 slaapkamers. Je kan er ook kiezen voor speciale kidsbungalows. We hebben dit op basis van logies geboekt, maar het kan ook op basis van all-in.

Er is een leuke glijbaan voor kinderen van 4 tot 8 ongeveer en is er een klein glijbaantje voor de jongere kinderen in het kinderbad. Daarnaast is er een splash park waar de kids onder het water door kunnen rennen en waar de kleinsten veilig kunnen kruipen er blijft geen water staan.

Ook is er goede animatie aanwezig waar de kinderen een paar keer per dag aan mee konden doen, ook met Nederlandstalige begeleiding in dat jaar. Schminken, knutselen, cupcakes en speurtochten noem maar op! Onze oudste dochter heeft er enorm van genoten.

Gran Canaria met kids

Een tip dus voor gezinnen met kids tot een jaartje of 8!

Bungalows Parque Romantico

In juni 2014 hebben we gekozen voor Bungalows Parque Romantico. We hadden een bungalow heel dicht bij 1 van de 2 zwembaden. Onze dochter toen nog een baby kon dus lekker in de bungalow slapen terwijl wij een duik namen in het zwembad. Deze accommodatie is een aanrader als je een kleine baby hebt, voor oudere kinderen is er te weinig te beleven bij het zwembad.

Wat is er te doen in Gran Canaria?

Duinen van Maspalomas (Dunas Maspalomas)

Las Dunas de Maspalomas is een natuurgebied op Gran Canaria met de naam zegt het al duinen. Leuk om doorheen te wandelen of een tochtje te boeken om op de rug van een kameel (dromedaris) te gaan verkennen met je kinderen.

Winkelen in Gran Canaria

Er zijn veel oude winkelcentra met ook restaurants en barretjes. Wij vinden die erg ongezellig (vergane glorie). Wij gaan liever naar de boulevard van Faro om wat te shoppen en te eten dicht bij zee. Voor een eurootje of 5 a 10 ben je met de taxi al snel vanuit je accommodatie bij deze boulevard. Hier vind je een luxe winkelcentrum en tal van leuke restaurants. Waar je met je kinderen goed terecht kan.

In Gran Canaria shop je tegen erg aantrekkelijke prijzen je favoriete parfum bij een van de vele parfumzaakjes die je in alle winkelcentra vindt!

Parken om te bezoeken

Wat ook leuk kan zijn voor de afwisseling is een dagje uit naar een dierenpark of aquapark. In Gran Canaria vind je beide. Het Palmitos Park is een park met vogels, vissen, reptielen en een dolfijnenshow. In Maspalomas vind je een Aqualand voor wie houdt van veel glijbanen.

Wij zijn in beide niet geweest dus kan je helaas nog niet vertellen of het de moeite waard is.

Anouk
Anouk
Ik ben Anouk Roefs in het dagelijks leven freelance marketeer en product owner. Daarnaast beheer ik samen met mijn gezin dit blog Roefjes on Tour om onze ervaringen over reizen en uitstapjes met anderen te delen.
Roefjes on tour