EuropaStedentrips

Do’s en don’ts in Kopenhagen

Kopenhagen

Wij hebben tijdens onze trip naar Denemarken een dagje doorgebracht in Kopenhagen. Een gezellig stadje qua gevoel en grootte vergelijkbaar met bijvoorbeeld Utrecht. Kopenhagen ligt op het eiland Seeland. De stad is via de Sontbrug verbonden met de Zweedse stad Malmö (Bekend uit de Netflix serie “The Bridge”). Dus als je tijd hebt ook leuk om even de oversteek te maken.

Kopenhagen vanaf het water bekijken

We hebben een boottocht gedaan door Kopenhagen op een rondvaartboot, dat is echt een aanrader. Op zo’n boot is voor de kids voldoende ruimte om wat rond te lopen dus het is prima te doen. In een uur tijd kom je langs veel van de bezienswaardigheden van de stad en geeft de tourguide je informatie en leuke weetjes. Je kan losse kaartjes voor deze boten kopen. Maar er zijn ook mogelijkheden om het te combineren met een hop-on hop-off bus of de all-inclusive Copenhagen Card. De grote aanbieder van de rondvaarten is Strömma. Je kan onder andere in Nyhavn opstappen op de boot.

Eigen bootje huren

Je kan ook je eigen bootje huren en daarmee rond Kopenhagen varen. Dat kan bij Goboat. Je hebt geen vaarbewijs nodig en kan je eigen hapjes en drankjes meenemen aan boord. Een leuk alternatief voor de standaard rondvaart.

Hop-on Hop-off bus

Het is wel handig om naast de boottour ook een Hop-on Hop-off bustour te boeken. De afstanden zijn met kleine kinderen te groot om te lopen gedurende een dag. Misschien als je meerdere dagen gaat dat je het dan in delen te voet kunt doen. Daarnaast heb je in de bus een audiotoer in diverse talen, dus je leert tijdens de rondrit ook veel over de stad. Tickets hiervoor kan je kopen bij Redbuses of het eerder genoemde Strömma.

Een Copenhagen Card waarbij je openbaar vervoer, een boottour en veel attracties inclusief hebt is ook een aantrekkelijke optie als je een aantal dagen in Kopenhagen bent.

Tegenvallend Tivoli

Ingang Tivoli Kopenhagen

Een van de oudste pretparken ter wereld is Tivoli gelegen in het centrum van Kopenhagen. Het was voor ons erg teleurstellend. Wij hadden aan het eind van de dag een paar uurtjes gepland om naar dit pretpark te gaan. Wij hebben een los toegangskaartje gekocht en wilden apart betalen voor wat attracties aangezien wij maar kort de tijd hadden. 1 rondje voor 1 volwassene en 2 kinderen in The Astronomer bleek toen 180DKK te kosten, dat is 24 euro. Daar had ik me een beetje in vergist.

Een kaartje voor toegang tot het park en de hele dag free rides, kost online 391 DKK (+/- 53 euro). Dit is met de hoge losse ritjes prijzen al heel snel terugverdiend, dus ga vooral voor een kaartje onbeperkt als je meer dan een paar uur de tijd hebt. Het is op zich wel handig dat iemand die niet in attracties kan of durft losse toegang kan kopen. Losse toegang voor personen ouder dan 8 jaar kost 130 DKK (+/- 18 euro).

Ik vind de prijs aan de hoge kant voor de attracties die je in dit park ziet. Dan krijg je bij een Plopsa de Panne of Attractiepark Slagharen veel meer waar voor je geld.

Tuinen Tivoli

De tuinen van het park zijn wel mooi om te zien. En in de avond is er ook live muziek.

Het alternatief: Er is een ander pretpark in de buurt van Kopenhagen waar wij niet naar toe zijn geweest; Bakken. Dit is het oudste pretpark van de wereld. Dit pretpark is een stuk aantrekkelijker geprijsd. De toegang is gratis en voor 219 DKK (+/-29 euro) krijg je toegang tot alle attracties met een maximum van 10 keer per attractie. Kinderen onder de 115cm betalen slechts 139DKK (+/- 19 euro). Voor ons voor een volgende keer om te proberen!

Paleis Amalienborg

Onze meiden vonden het leuk om het Paleis en de wachters van dichtbij te zien. Het huis van de koning, koningin en de prins ;-). Er is een heel groot plein waar ze lekker op konden rennen en standbeeld van Koning Frederik te paard stond, dat vonden ze erg mooi. Iedere dag om 12 uur is er een wisseling van de wacht, dat is natuurlijk ook interessant. Tussen het paleis en het water ligt Amaliehaven een heerlijk groen park dat uitkijkt over het water. Hier vindt je ook een mooie fontein. Dit stukje Kopenhagen is zeker de moeite waard met je kids.

Amalienborg paleis

De Kleine zeemeermin

De meest teleurstellende bezienswaardigheid in Kopenhagen is de Kleine zeemeermin (wordt ook aangegeven door de gidsen). Wij hebben haar vanaf het water gezien en ik ben tijdens een busstop van 5 minuten heel even op en neer gerend om een foto te maken. Het is inderdaad niet echt de moeite waard om hier speciaal naar af te reizen.

Kleine Zeemeermin Kopenhagen

Terrasje Nyhavn

We hebben ook lekker geluncht op een terrasje aan de Nyhavn. Je vindt hier heel veel restaurants en bars in de gekleurde huizen die je ziet in de foto bovenaan dit artikel. Wij vonden het een gezellig drukte met muzikanten en kunstenaars. De prijzen vielen nog wel mee, maar McJoy’s Choice heeft dan ook geen superexclusieve kaart. We hebben 100 euro uitgegeven voor een lunch met 4 volwassenen en 2 kinderen

Meer over Denemarken?

Lees ook ons artikel over ons verblijf in Vaeggerløse en de prachtige natuur van Møns Klint.

Anouk
Anouk
Ik ben Anouk Roefs in het dagelijks leven freelance marketeer en product owner. Daarnaast beheer ik samen met mijn gezin dit blog Roefjes on Tour om onze ervaringen over reizen en uitstapjes met anderen te delen.
Roefjes on tour
Laat een reactie achter